Van'da husumetli aileler ileri gelenlerin aracı olmasıyla barıştırıldı

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi'nde, 4 ay önce Emre Yücebaş'ın (22) hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın, kan davasına dönüşmemesi için 3 aile, ileri gelenlerin aracı olmasıyla barıştı.

Ömer Oğuz'un haberi:

Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi'nde 4 ay önce yaşanan olayda, Tura, Yücebaş ve Keremoğlu aileleri arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda Emre Yücebaş vurularak yaşamını yitirdi. 3 aileden de 10 kişi yaralandı.

Van nüfusuna kayıtlı Yücebaş ve Tura ile Yüksekova nüfusuna kayıtlı Keremoğlu aileleri arasında, kan davasının yaşanmaması ve barışın sağlanması için eski Van Milletvekili Mustafa Kaçmaz ile Başkale ilçesi ileri gelenlerinden İskender Ertuş devreye girdi. Ailelerin olumlu yaklaşması üzerine bugün Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Mollakasım Mahallesi'ndeki taziye evinde barış töreni düzenlendi.

Törene, HDP Hakkari eski  Milletvekili Esat Canan, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

s1-166.jpg

Hakkari'nin Yüksekova ve Van'ın Başkale ilçelerinden gelen ileri gelenler ile beraberindekiler, Yücebaş Ailesi'nin yaşadığı Mollakasım Mahallesi'ne gitti. Barış töreninde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Kan davalı Yücebaş, Tura ve Keremoğlu aileleri birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

Teoman Zeydan, 4 ay önce üç aile arasında çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Yaşanan bu olayda yaralılar da vardı. Bölgemizde böyle talihsiz bir şeyin yaşanması hepimizi çok üzmüştür. Yücebaş ailesi kadar hepimiz üzüldük. Her iki aile de bizim için aynı yakınlıkta. Biz de onları barıştırmak için buradayız. Aileler arasındaki bu husumetin son bulmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın" dedi.

Eski Van Milletvekili Mustafa Kaçmaz da, komşular arasında ufak bir tartışma sonucunda konunun büyüdüğünü ifade ederek, "Bu olayda 22 yaşında bir gencimiz hayatını kaybetti. Tabii ki kalkıp buna karşı mukaveme etmek, bu işi sürdürmenin hiçbir anlamı yoktur. Dinimizde de caiz değildir. Bizler bu konuda birlik ve beraberliği sağlayabilmek için burada toplandık. Bu iki aileyi bir arada tutmayı, kardeşliği esas kılarak, kardeşlik bağlarını yeniden tesis etmeyi uygun gördük ve bunun sonucunda kardeşliği inşa etmek için buradayız. Dinimizin gereği de budur. Yücebaş, Tura ile Keremoğlu ailelerini barıştırdık. Bu konuda emeği geçen değerli İskender Ertuş'a ve katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İskender Ertuş ise barışın sağlanmasında emeğe geçen herkese teşekkür ederek, "Bizleri kırmayıp bir araya gelen aşiretlerin ileri gelenleri ve ailelerden Allah razı olsun. İnşallah bir daha böyle tatsız bir olay yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

İskender Ertuş ve Esat Canan'ın yaptığı konuşmaların ardından husumetli aileler tokalaşarak barıştı. Barış programı Keremoğlu ailesinin verdiği yemeğin ardından sona erdi.

s2-134.jpg

s3-085.jpg

s4-047.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar