HDP'den Şemdinlililere 'evde kalın' çağrısı

HDP Şemdinli İlçe Başkanlığı tarafından koronavirüs nedeniyle yapılan açıklamada ilçe halkına zorunlu olmadıkça evde çıkmama çağrısında bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şemdinli İlçe Örgütü, koronavirüs (kovid19) ilişkin ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan HDP Şemdinli İlçe Örgütü Eşbaşkanı Sabır Eren, Şemdinli ilçesinde bu güne kadar herhangi bir vakanın olmamasının tek teselli olduğunu belirterek, koronavirüs’ün dünya için ciddi tehdit olmaya devam ettiğini ve bu tehdidin ilçe halkı için de geçerli olduğunu ifade etti. 

‘BAŞKALARININ CANINDAN DA MESULÜZ’

Eren, bu hastalıktan korunmanın en iyi yolunun tedbir almak olduğuna vurgu yaparak, halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama çağrısı yaptı. Eren, elle temastan kaçınmak, elleri sabunla yıkamak ve 1 buçuk metre kuralına uyulmasının gereken başlıca tedbirler olduğunu ifade etti. Eren, “Bu salgın hastalığın diğer hastalıklardan ayıran en önemli unsurlardan biride diğer hastalıklarda bizler kendimizden sorumlu iken, bu salgınla diğer insanlara bulaştırdığı içinde başkalarının canından da mesulüz. Bu konun hassasiyeti göz önünde bulundurarak Şemdinli deki bütün STK’ları köy ve mahalle muhtarlarının duyarlı olmaya ve halkımızı uyarmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar