Hakkari ve Şemdinli HDP'den kayyumlara tepki

HDP'li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin tepki amaçlı birçok kentte protesto eylemleri yapıldı. Hakkari ve Şemdinli'de de açıklamalar yapıldı.

HDP Hakkari İl Örgütü de kayyum atamalarına, il binası önünde yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi. HDP Hakkari Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, "Kürtlerin iradesinin gasp ederek, kara günler yaşatmak isteyenlerin sonları yakındır. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

HDP Şemdinli İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamaya partinin Milletvekili Sait Dede, 2009 Barış Grubu Üyesi Nurettin Turgut, HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya ve partililer katıldı.

İktidara gelenlerin Kürtlere baskı yaparak geri adım attırmayı amaçladıklarını ancak başaramadıklarını dile getiren HDP’li Sait Dede, halkın iradesine darbe yapıldığını, seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırılarak hukukun rafa kaldırıldığını söyledi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Benzer Videolar