Dede: Damadın kutularından yurttaşı borçlandırma çıkmaktadır

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "Ekonomi yöneten damadın kutularından sürekli olarak yurttaşı borçlandırma çıkmaktadır" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Cumhuriyet Halk Partisinin pandemi süresince Esnaf ve Sanatkarların uğradıkları mağduriyetlerin giderilmesi yönündeki araştırma önerisi üzerine TBMM genel kurulunda lehte konuşma yaptı.

HDP olarak Esnaf ve Sanatkarların desteklenmesi, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla hem kanun teklifi, hem araştırma önergesi, hem de soru önergeleri ile bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdiklerini belirten Dede, "Tarafımıza Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan tarafından gönderilen cevapta tam manasıyla bir Halkbank güzellemesi yapılmış olup esnaflara verilen kredilerin miktarı, faiz oranları ve ödeme koşulları içerikli adeta bir reklam broşürü ile karşılaştık. Bakın ilgili cevapta 03/06/2020 tarihi itibariyle 627 bin 352 esnaf ve sanatkarın kredi kullandığı belirtilmiş olup, bu sayının 137 bin 329’unun kefalet ile kredi kullanabildiği belirtilmiştir. Bu durum halihazırda ekonomik olarak zor durumda olan esnaf ve sanatkarların gittikçe borçlandırılarak daha kötü bir senaryo ile karşılaşılacağının göstergesi olmaktadır. İktidar gerçekleştirdiği borçlandırmayı bir lütuf olarak göstermekte; sözüm ona esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm ürettikleri yanılgısı içerisine girmektedir. Ekonomi yöneten damadın kutularından sürekli olarak yurttaşı borçlandırma çıkmaktadır" dedi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar