Buldan: Yüksekova'nın geleceğini borçlandırdılar

HDP halk buluşmaları kapsamında Yüksekova’ya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “O kayyumlar belediyeye geldiklerinden beri bulundukları her yeri borç batağına sapladılar. Belediyelere ait arsaları parsel parsel sattılar.” dedi.

Ömer Oğuz'un haberi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, İnsan ve Özgürlük Partisi (İYÖP) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Platforma Demokratên Kurd (PDK-Bakur )Genel Başkanı Sertaç Bucak, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari’deki seçim bürosu açılışının ardından Yüksekova ilçesine geçti.

İlçeye 5 km kala, Buldan ve beraberindekiler halay ve sloganlar eşliğinde karşılandı. Konvoy daha sonra ilçe merkezine geldi. Ev ya da işyerlerinin balkon ve pencerelerine çıkan bazı vatandaşlar, HDP’lileri selamladı. Cengiz Topel Caddesi üzerinde binlerin katılımıyla mitinge dönüşen buluşmada, “HDP halktır, halk burada” “Direne direne kazanacağız”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Abdullah Zeydan onurumuzdur”, “Gever ya me ye” sloganları ile atıldı.

Mitingde, HDP’nin cezaevindeki eski vekilleri, il, ilçe eş başkanları ile yöneticilerinin isimleri okunarak selamlanmasının ardından ilçe ve beldelerin belediye eş başkan adayları tanıtıldı.

Yüksekova Belediyesi Eş Başkan adayları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı’nın halkı selamlamasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu.

1-20190304191542.jpg

‘HER YERDE ÇOŞKU İLE KARŞILANIYORUZ’

Yüksekova halkının boyun eğmediğini ve asla biat etmediğini ifade eden Buldan, “Yüksekova halkı boyun eğmez, biat etmez. Ancak bu kadar zorlu olmasına rağmen başta Yüksekova olmak üzere gittiğimiz her yerde sizlerin coşkusuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu coşku 31 Mart’ta sandıklara yansıyacak. Bundan kuşku duymuyoruz. Yüksekova halkı, gasp edilen belediyelerini bilir, rehin alınan milletvekillerini bilir. Bu halkı engellemekten başka hiçbir şeyi reva görmeyen; ama bunun karşısında güçlü bir mücadele var. Bunun için de yaptıklarını; belediyeye kayyum atarak, belediye başkanlarımızı rehin alarak bu kenti yönetmeye çalışanlara karşı 31 Mart’ta sandıklarda ders vereceğiz” dedi.

‘DEMİRTAŞ VE ZEYDAN’I REHİN TUTTULAR’

Yüksekova halkının kararını çoktan verdiğini anlatan Buldan, “31 Mart tarihinde sandıklarda öyle bir oy oranıyla belediye eş başkanlarımızı seçeceğiz ki kayyum arkasına bakmadan gidecektir. Yüksekova her zaman tarih yazmıştır. Yüksekova bu seçimde de bir kez daha tarih yazacak. Bizi inkâr edenlere bizi yok sayanlara sizin iradenizi tanımayanlara seçtiğiniz belediye başkanlarınızı seçtiğiniz milletvekillerini cezaevine gönderen anlayışa ve belediyelere kayyum atan anlayışa 31 Mart tarihinde sandıklarda büyük bir ders vereceksiniz. En az yüzde 90 çünkü bu iktidar Türkiye’ye Kürt halkına sadece ve sadece yoksulluğu, sefaleti, işsizliği reva gördü. Bu iktidar Kürtleri hiçbir zaman tanımadı. Bu iktidar Kürt halkının iradesini hiçbir zaman tanımadı. Seçtiğiniz belediye başkanların yerine kayyum atadı. Seçtiğiniz milletvekilleri Selehattin Demirtaş’ı, Abdullah Zeydan’ı Edirne’ye gönderdi. O cezaevinde Demirtaş’ı ve Zeydan’ı rehin tutular. Cezaevleri sadece siyasetçiler değil,  bu ülkede barış isteyen akademisyenler, gazeteciler, bu ülkede demokrasi isteyen insan hakları savunucularıyla doldu. Cezaevlerinde artık yer kalmadı. Bugün Türkiye’nin her yerini açık bir cezaevi haline getirdiler.” diye konuştu.

a1-121.jpg

‘YÜKSEKOVA’NIN GELECEĞİNİ BORÇLANDIRDILAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarını eleştiren Buldan, "Tanık oldular, insanlarımız HDP’nin yanındadır. Sandıkta alamadıkları, siyasette kazanamadıkları her yere kayyum atadılar. O kayyumlar belediyeye geldiklerinden beri bulundukları her yeri borç batağına sapladılar. Kayyum gitmeden önce 31 Marttan öncesi elinden geleni yapmaya çalışıyor. Belediyelere ait arsaları parsel parsel sattılar. Belediyedeki işçileri işten attılar. Kürt halkının değerlerini yıktılar. Kadın ve gençlik kurumlarımızı kapattılar. Bu kayyumlar Yüksekova’nın geleceğini borçlandırdılar. Ama bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki seçilecek olan belediye eş başkanlarımız her türlü görevi her türlü hizmeti size sunmak için geliyorlar. Bugün bizi yok sayan Recep Tayyip Erdoğan çıktığı her yerde konuştuğu sadece ve sadece HDP’den bahsediyorlar. Sabah akşam HDP’den söz ediyorlar çünkü HDP’nin siyasetinden korkuyorlar. HDP’nin siyasetinden korkmasaydılar bugün Selahattin Demirtaş’ı cezaevine göndermezdiler. Ve bize bu ülkeden çıkın diyorlar.” dedi.

‘BU KENT BİZİM, BU TOPRAKLAR BİZİM’

31 Mart’ta hep beraber büyük kazanımlar elde edeceklerini belirten Buldan, “Güney Kürdistan’da Kürdistan var oraya gidin diyorlar, kendisini Maho ağa zannediyor. Sanki bizi köyünden kovmaya çalışıyor. Bu kent bizim, bu topraklar bizim. Biz, bu ülkenin her yerine kök salmışız. Bu ülkede gidecek olan AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ dır. 31 Martta güle güle diyeceğiz, az kaldı. 31 Martta büyük başarılara büyük kazanımlara hep birlikte imza atacağız. 31 Martta AKP’yi tabela haline getireceğiz. Dedi HDP olarak Türkiye’nin toplumsal barışa olan ihtiyacından kaynaklı buradayız. Bu büro açılışımızın 31 Mart’ta başarı getirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Buldan yarın Van'ın Başkale ve Gevaş ilçelerinde olacak.

a2-096.jpg

a4-053.jpg

a5-033.jpg

a6-020.jpg

a7-014.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Benzer Videolar