Yüksekova’ya yeni gençlik merkezi: Kaba inşaat çalışmaları başladı

Yüksekova’da Mevlana Parkı alanında yeni bir gençlik merkezi inşaatına başlandı. 540 metrekarelik alanda yapılacak tek katlı binada 5 derslik, toplantı odası, WC ve çay ocağı yer alacak.

Yüksekova’da gençlerin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinden daha verimli şekilde yararlanabilmeleri amacıyla yeni bir gençlik merkezi inşaatı başlatıldı. Çalışmalar, ilçenin merkezinde bulunan Mevlana Parkı alanında yürütülüyor.

Proje, mevcut Gençlik Merkezi binasının bulunduğu alanda daha modern bir yapı inşa edilmesini kapsıyor. İnşaat çalışmalarını yürüten Mor Enerji A.Ş.’de şef olarak görev yapan Ferdi Kutluk, devam eden süreçle ilgili bilgi vererek, “Kapalı Spor Tesisi alanında yeni yapılan gençlik merkezinde şu anda kaba inşaata yeni başladık. Hava koşulları uygun olursa çalışmalarımıza devam edeceğiz, bu şekilde bırakmayacağız. Seneye, yani yazın başında işe başlayıp kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. 540 metrekarelik alanda inşa ettiğimiz yeni merkez tek katlı olacak. Binada 5 derslik, bir toplantı odası, WC ve çay ocağı yer alacak” ifadelerini kullandı.

Yüksekova’da genç nüfusun fazla olması, ilçede sosyal ve eğitim alanlarına duyulan ihtiyacı artırıyor. Yetkiler, yeni merkezin tamamlanmasıyla birlikte, gençlerin eğitim, kültür ve spor etkinliklerine daha uygun bir ortamda katılım göstereceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri