Yüksekova’da yaklaşık 20 yıldır lavaş ekmeği üretimi yapan Yasin Ağralı, günlük ortalama 1700 adet ekmek ürettiklerini belirtti.
Ağralı, "Sade ve doğal olduğu için bu lavaş ekmeğimizi hem lokantalara hem de Yüksekova’daki müşterilerimize satıyoruz. Türkiye’nin birçok iline gönderiyoruz. Aynı zamanda Irak, İran, Suriye ve Avrupa ülkelerine de ulaştırıyoruz" dedi.
Ekmeğin en önemli özelliğinin bayatlamaması olduğuna dikkat çeken Ağralı, kepekli ve değirmen unu kullandıklarını belirterek, "Şekeri olan, diyabet hastaları için özellikle tercih ediliyor. Buradan uçakla götüren de oluyor, biz de kargo ile gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.
Lavaş ekmeğinin gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getiren Ağralı, “Bu mesleği yaklaşık 20 yıldır sürdürüyorum. Bu saatten sonra da bırakmayı düşünmüyorum. Lavaş ekmeğimizin bu kadar rağbet görmesinin en önemli sebebi doğal olmasıdır. İnsanlarımız bunu alıp götürüyor, dış ülkelere kadar gitmesi bizi mutlu ediyor” diye konuştu.