Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde İpekyolu Caddesi üzerinde devam eden elektrik altyapı çalışmaları, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle sekteye uğruyor. VEDAŞ bünyesinde yürütülen projede, ekipler yaklaşık 1 kilometrelik hattı yer altına alma çalışmalarını sürdürüyor ancak park halindeki araçlar nedeniyle ilerleme sağlanamıyor.
Elektrik Altyapı Baş Ustası Emrah Er, 2025 İpek Uluca Tesisi kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Burada sadece 50 metre ilerleyebildik. Sebebi ise araçların kaldırıma park edilmesi. Bu araçlar çalışmalarımıza engel oluyor, kazı işlemlerimizi gerçekleştiremiyoruz. Bu yüzden mecburen araçların buradan kaldırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Er, vatandaşlardan elektrik altyapısının geçtiği güzergâhlarda duyarlı olmalarını ve araçlarını kaldırımlara park etmemelerini rica ederek “Amacımız işimizi daha hızlı bitirip verdiğimiz rahatsızlığı en kısa sürede sona erdirmek. Eğer bu sağlanırsa, elektrik altyapısını en erken şekilde yer altına alabiliriz.” dedi.
Yetkililer, çalışmaların aksamaması için vatandaşların iş birliğine ihtiyaç olduğunu vurguluyor.