Yüksekova'da Lice'de 2 kişinin öldürülmesi protesto edildi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde BDP İlçe örgütü tarafından Lice'de meydana gelen olaylar nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Lice'de yapımı süren karakolları protesto eden göstericilere askerler tarafından ateş açılması sonucu 2 kişin yaşamını yitirmesi birçok kentte kınandı.

Yüksekova'da BDP Gever (Yüksekova) İlçe Örgütü öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

BDP ilçe binası önünde biraraya gelen ilçedeki sivil toplum örgütü temsilcileri, Gever Belediye Eş Başkanı Tacettin Sefalı'nın yanı sıra yüzlerce yurttaş, Lice'de askerlerin iki yurttaşı katletmesini protesto etti.

Eski cezaevi kavşağına, oradan Oslo Oteli'ne kadar yürüyen yurttaşlar polis kurşunuyla katledilen Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu'nun posterlerini taşıdı.

BDP üyesi Fırat Dere Burada bir basın açıklaması yaptı.

Dere açıklamasında, "Türk asker ve polisi, öldürmekte ustalaşan Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın B ve C planlarını devreye koyarak, sivil halka pervasızca saldırmış ve haberini verdiği katliamı gerçekleştirmiştir. Halkımız savaş politikalarına karşı demokratik tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur. Halkımız Rahmo'da başlayan ve Meskan, Çatak, Lice'de devam eden direnişlerle AKP hükümetini bu savaş politikalarından vazgeçirmeye çalışmış ve gereken tüm uyarılarını yapmıştır. Ancak AKP hükümeti bu demokratik eylemlere kulağını tıkamış bir kez daha" kadın da olsa, çocuk da olsa gereğini yapın" emrini verek katillerle sivil halkımıza saldırmıştır.  " sözlerine yer verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri