Yüksekova’da kış lastiği uyarısı: Süre uzatıldı, cezalar artıyor

Yüksekova’daki lastikçiler, kışın erken başladığını belirterek sürücüleri kış lastiklerini zamanında takmaları konusunda uyardı. Kış lastiği takmayanlara 5.856 TL ceza kesilecek ve araçların yola devamına izin verilmeyecek.

Yüksekova’da oto lastikçiler, sürücülere erken hazırlık yapmaları çağrısında bulundu.

Halifeoğlu oto lastik ustası Mehmet Kandaş, “Yüksekova’da kış bazen ekim ayı sonlarında bile etkisini göstermeye başlıyor. Yaz lastikleriyle yola çıkan sürücüler hem kendi güvenliğini hem de diğer sürücülerin güvenliğini riske atıyor. Bu nedenle sürenin beş aya çıkarılması yerinde bir karar oldu” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, kış lastiği takmayan sürücülere 5 bin 856 TL para cezası uygulanacak ve araçların yola devam etmesine izin verilmeyecek.

Yetkililer, uygulamanın özellikle şehirlerarası yollarda güvenliği artıracağını ve kış şartlarından kaynaklanan kazaların azalmasını hedeflediğini belirtti. Valilikler ise il sınırları içinde uygulama süresini birer ay uzatma yetkisine sahip olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri