Yüksekova'da karda mahsur kalan araçlar, vatandaş ve polis yardımıyla kurtarıldı

Yüksekova’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Cengiz Topel Caddesi’nde mahsur kalan kamyonet ve tuzlama aracı, vatandaşlar ile trafik polisinin müdahalesi sonucu bulunduğu yerden çıkarılarak trafik yeniden normale döndü.

Yüksekova’da günlerdir etkili olan yoğun kar yağışı, ilçe genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışının etkisini artırdığı saatlerde bazı noktalarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Olay, saat 14.00 sıralarında Cengiz Topel Caddesi üzerinde, 15 Temmuz Şehitler Parkı karşısında meydana geldi. Bir dükkâna malzeme taşıyan kamyonet, yoğun kar yağışı nedeniyle bulunduğu noktada hareketsiz kaldı. Kamyonetin arkasından gelen Karayolları’na ait tuzlama aracı da yolun daralması ve kar birikintileri nedeniyle kamyonetle yan yana sıkıştı.

Her iki aracın da hareket edememesi üzerine bölgede trafik tamamen durdu. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar ile görevli trafik polisleri, mahsur kalan araçlara yardım etmek için seferber oldu. Kamyonet, trafik polisi ve vatandaşların itmesiyle bulunduğu yerden çıkarılırken, ardından tuzlama aracının da geçişi sağlandı.

Araçların kurtarılmasının ardından bölgede trafik yeniden normale döndü. Yetkililer, sürücüleri kar yağışının etkili olduğu saatlerde dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri