Yüksekova’da Fen Lisesi ve 200 kişilik pansiyon için çalışmalar sürüyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yapımı süren 24 derslikli Fen Lisesi ve 200 kişilik öğrenci pansiyonunda çalışmalar devam ediyor.

Yüksekova ilçesinde yapımı devam eden Fen Lisesi ve öğrenci pansiyonunda çalışmalar tüm ekiplerin katılımıyla sürdürülüyor. Şantiyede ekiplerin yoğun mesaisi devam ederken, eğitim kompleksinin planlanan takvim doğrultusunda tamamlanması için çalışmalar aralıksız yürütülüyor.

Şantiye şefi Serhat İliş, ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Bütün ekiplerimiz sahada. İnşallah bu senenin ekim ayının sonlarına doğru çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayıp teslim edeceğiz” dedi.

Projede yer alan 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun kız ve erkek öğrenciler için ayrı bölümlerden oluşması planlanıyor. Pansiyonda 100 kız ve 100 erkek öğrencinin barınmasının yanı sıra yemekhane ve çeşitli sosyal alanların da bulunması öngörülüyor.

Fen Lisesi ve öğrenci pansiyonunun üzerinde yükseldiği arsanın ise iş insanı Haşim Akın tarafından Millî Eğitim Müdürlüğüne hibe edildiği belirtildi. Arsanın eğitim yatırımı için kazandırılmasının ardından proje ihale sürecine alınırken, okulun yapım işini Güveniş firmasının üstlendiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri