Yüksekova’da düğünlerin mutfak ekibi sabah 5’te iş başında

Yüksekova’da yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonunda yoğunluk yaşanıyor. Binlerce kişilik davetlerin hazırlandığı düğünlerde, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yemek mesaisi dikkat çekiyor.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonunda yoğunluk arttı. Düğünlerde bu yoğun katılımın arka planında ise sabahın erken saatlerinde başlayan hazırlık süreci yer alıyor. Yemek hizmeti sunan ekipler, sabah saat 05.00’te güne başlıyor. Ortalama 10 kişilik ekipler hem yemek hem de çay ikramı için düğün salonlarında ya da köylerde saatlerce kesintisiz çalışıyor. Bu ekipler arasında döner ustaları, sulu yemek yapan aşçılar ve servis personelleri yer alıyor.

Baskın Düğün Salonu’nda görev yapan 15 yıllık yemek ustası Gürsel Özses, mesleğinin zorluklarını şöyle anlattı:

“Ben bu işe dayımların yanında alıştım, 15 yıldır bu işi yapıyorum. Son 3-4 yıldır düğün salonlarında çalışıyorum. Burası açık alan, döner işi çok zor. Talep var ama kolay bir iş değil. Ateşin başında döner kesmek, sulu yemeğe göre çok daha zahmetli. Sulu yemekte eti kazanlara doldurup pişmesini bekliyorsun ama dönerde sürekli başında durmak, kontrol etmek gerekiyor.”

Özses, devamında, “Bugün 800 kişilik döner hazırladım, 130 kilo kemiksiz et kullandım. Toplamda 200 kilo döner pişirdim. Bazı düğünlerde 150 kilo et geliyor, bazılarında 100 hatta 80 kilo oluyor. Sabah 5’te buraya gelip etleri açıyoruz, sosluyoruz. Bazen ertesi gün için 200 kilo eti soslayıp dolaba kaldırıyoruz. Burada genellikle tek öğün yemek veriliyor.” ifadelerini kullandı.

Üç çocuk babası olan Özses, son olarak, geçimini bu zorlu işten sağladığını ve her şeye rağmen işini severek yaptığını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri