Yüksekova’da doğalgaz faturalarına tepki

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ilçede gönderilen yüksek doğalgaz faturalarına tepki göstererek metropol kentlerle bölge arasındaki fiyat farkının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yüksekova’da kış mevsiminin sert geçmesiyle birlikte doğalgaz faturaları vatandaşların gündeminde. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ilçede uygulanan doğalgaz birim fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

“Vatandaşlarımızı ciddi anlamda zorlamaktadır”

Yüksekova’da kış şartlarının oldukça ağır geçtiğini ifade eden Geçirgen, evlerin ısınmasının artık bir lüks haline geldiğini söyledi. Vatandaşlardan aldıkları bilgilere göre doğalgaz faturalarının 9 bin, 10 bin hatta 15 bin liraya kadar çıktığını belirten Geçirgen, “Türkiye genelinde doğalgazın metreküp fiyatı 10 ile 12 lira arasında değişirken, Yüksekova’da bu rakam 14 liranın üzerinde uygulanıyor. Bu durum vatandaşlarımızı ciddi anlamda zorlamaktadır” diye belirtti.

“Makul seviyelerde yeniden hesaplanarak güncellenmesini talep ediyoruz”

Uygulanan fiyat politikasını kabul etmediklerini ifade eden Geçirgen, Akmercan firmasına çağrıda bulunarak, “Vatandaşlarımıza dayatılan bu fahiş fiyatlar kabul edilemez. Yapılan yanlışlardan bir an önce vazgeçilmesini, doğalgaz faturalarının vatandaşlarımızın ödeyebileceği makul seviyelerde yeniden hesaplanarak güncellenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

“Tüm hukuki yollara başvuracağımızı ifade etmek istiyoruz”

Bölgenin ekonomik koşullarına da dikkat çeken Geçirgen, Yüksekova’da sanayi ve istihdam olanaklarının sınırlı olduğunu belirterek, “İş gücünün çok az olduğu, ekonomik şartların zor olduğu bir bölgede bu kadar yüksek faturalarla karşılaşmak kabul edilebilir bir durum değildir. Aksi takdirde tüm hukuki yollara başvuracağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri