Yüksekova'da belediyenin temizlediği yerler yeniden çöplüğe döndü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde belediye tarafından temizlenip düzenlenen dere yatağı ve çevresi, çöplerin yeniden gelişigüzel atılmasıyla kısa sürede kirletildi.

Yüksekova ilçesinde belediye tarafından Halk Bankası ile Van Gölü Turizm’in arkasından geçen dere yatağı çevresinde yapılan temizlik, kaldırım ve yaya geçiş düzenlemelerinin ardından ortaya çıkan görüntüler tepki çekti.

Uzun süredir çöp ve kötü görüntüyle gündeme gelen bölgede belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalarla alan temizlenerek daha düzenli hale getirildi. Ancak yapılan temizliğin ardından dere yatağına ve çevresine yeniden çöplerin atılması, bölgedeki esnafın tepkisine neden oldu.

Plastik poşetler, yiyecek atıkları ve çeşitli çöplerin yanı sıra bazı inşaat malzemelerinin de dere yatağına bırakıldığı belirtilirken, esnaf yapılan temizlik çalışmalarının vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle boşa gitmesinden yakındı.

"Herkes çöplerini gelişigüzel buraya atıyor"

Bölgede lokanta işleten Ümit Yıldız, alanın daha önce defalarca temizlendiğini ancak aynı sorunun devam ettiğini söyledi.

Yıldız, “Çok güzel bir çalışma yapılmış. Ancak insanlar gelişigüzel çöplerini kanallara atıyor. Bu durumdan rahatsızız. Herkes çöplerini gelişigüzel buraya atıyor. Belediye olmadan önce de kaç defa kendimiz temizledik ama bir türlü bununla baş edemiyoruz. Sürekli çöp atılıyor. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi. Yıldız, bölgenin yıllardır çöplük görüntüsünde olduğunu belirterek yapılan çalışmanın korunması gerektiğini ifade etti.

"Yüksekova güzel görünsün”

Bölge esnaflarından Ozan Ulalı ise yalnızca dere yatağının değil, çevrede yapılan çiçeklendirme çalışmalarının da çöplerden nasibini aldığını söyledi. Ulalı, “Belediye tarafından burada güzel bir kaldırım yapıldı. Ancak vatandaşlarımız çöplerini yerlere atıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, çöplerini yerlere ve kanallara atmamalarıdır. Çöplerimizi çöp kutularına atalım. Yollarımız temiz olsun, Yüksekova güzel görünsün” diye konuştu.

Bazı vatandaşların çöplerini kanalizasyon ve dere yatağına attığını belirten Ulalı, “Gelen giden çöplerini yerlere atıyor, kanallara atıyor. Çiçeklerin içine bile çöp atanlar oluyor. Biz çiçek yapıyoruz ama içerisine çöpler atılıyor. Yollarımızın temiz olması gerekiyor” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri