Yüksekova’da vatandaşlar bayramın ilk gününde mezarlıklara akın etti

Kurban Bayramı namazının ardından mezarlıklara akın etti. Sabahın erken saatlerinde camilerde bayram namazını kılan vatandaşlar, daha sonra yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için Orman Mahallesi Mezarlığı ile Akalın (Bajerge) Mezarlığı’na gitti.

Mezarlık ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim okunup dualar edilirken, vatandaşlar tarafından şeker ve lokum ikramında bulunuldu. Kabir başında yakınlarını anan aileler, duygusal anlar yaşadı. Bayramın manevi atmosferinin hissedildiği ziyaretlerde, hayatını kaybeden yakınları için eller semaya açıldı.

Ziyaretçilerin arasında Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez ve parti yöneticileri de yer aldı. Siyasiler de vatandaşlarla birlikte dualar okuyarak mezarlık ziyaretinde bulundu.

Vatandaşlardan Halil Taş ise, “Bugün bayram namazını kıldıktan sonra akrabalarımızın mezarlarını ziyaret ettik. Hüzün var ama takdir-i ilahi. Allah tüm geçmişlerimizin mekânını cennet eylesin. Mezarlarda dualarımızı okuduk. Başta İslam âlemi olmak üzere herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri