Yüksekova’da arı kovanlarına gizlenmiş 91,1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde durdurulan bir TIR’da, canlı arıların bulunduğu kovanlardaki peteklerin arasına gizlenmiş 91,1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda 3 şüpheli yakalandı.

Yüksekova ilçesinde uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatına yönelik yürütülen çalışmalarda, canlı arıların bulunduğu kovanların içerisine gizlenmiş 91,1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında, uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen kişilere yönelik yaklaşık 1 ay boyunca fiziki ve teknik takip yapıldı.

Takip çalışmalarının ardından şüpheli bir TIR durduruldu. TIR’da yapılan detaylı aramada, canlı arıların bulunduğu arı kovanlarının içerisindeki peteklerin arasına gizlenmiş 85,9 kilogram skunk ve 5,2 kilogram toz esrar olmak üzere toplam 91,1 kilogram uyuşturucu madde bulundu.

Operasyonda 3 şüpheli yakalanırken, olayla ilgili adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri