Yüksekova’da araçlar kara gömüldü, yağış etkisini sürdürüyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı iki gündür aralıksız sürüyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi aşarken, yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi geçti.

Yüksekova’da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe genelinde yaşam durma noktasına geldi. Özellikle gece saatlerinde etkisini artıran yağış sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi aşarken, park halindeki çok sayıda araç kara gömüldü. Vatandaşlar, sabah saatlerinde araçlarını bulmakta güçlük çekti.

"İnşallah bu karla birlikte bereket gelecek"

İlçede yaşayan vatandaşlardan Ömer Özer, kar yağışının bölge için büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Dünden beri yoğun bir kar yağışı var. İlçe merkezinde kar yarım metreyi buldu, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi hatta bazı yerlerde 2 metreyi aştığını söyleyebiliriz. Biz bu durumdan mutluyuz çünkü kar berekettir. Tarım ve hayvancılık için çok faydalı. Geçen yıl yeterince kar yağmadığı için kuraklık yaşandı, hayvanlar hastalandı. İnsanlar korkudan hayvan alamaz hale gelmişti. Bu yıl çok şükür kar yağdı. İnşallah bu karla birlikte hava temizlenecek, bereket gelecek ve tarım ile hayvancılık yeniden canlanacak.”

Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının önümüzdeki saatlerde de etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Yetkililer ise kar yağışının aralıklarla devam ettiğini belirtirken, sürücüleri dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri