Yüksekova ilçesine bağlı Güngör Mahallesi’nde, Şemdinlili iş insanı Sabri Özel’in desteğiyle yapımına başlanan 4 bin metrekarelik parkta çalışmalar sürüyor. Mahalle sakinlerinin sosyal yaşamına katkı sunması amacıyla hayata geçirilen park projesinde önemli aşama kaydedildi. Özellikle çocukların güvenli bir ortamda oyun oynayabilmesi ve ailelerin dinlenerek vakit geçirebilmesi amacıyla hazırlanan parkın kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.
Yüksekova Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında park alanında peyzaj ve zemin düzenlemelerinin ardından oyun grupları ile diğer park malzemelerinin montajına başlandı.
"Güngör Mahallesi büyük bir nüfusa sahip"
Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül, park alanında devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunarak projeye destek veren iş insanı Sabri Özel’e teşekkür etti. Güngör Mahallesi’nin Yüksekova’nın en büyük mahallelerinden biri olduğunu belirten Kırmızıgül, mahallede yaşayan çocukların ve ailelerin sosyal alanlara ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Kırmızıgül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Öncelikle iş insanımız Sayın Sabri Özel’in belediyemize vermiş olduğu bu destekten dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Güngör Mahallemiz oldukça büyük bir mahalle. Nüfusu neredeyse bir ilçe kadar olan bir mahallemizden söz ediyoruz. Dolayısıyla burada yaşayan çocuklarımızın ve ailelerimizin böyle sosyal alanlara ihtiyacı var. İş insanımız Sabri Özel’in böyle bir fikirle ortaya çıkması ve mahallemize park kazandırılması konusunda destek sunması bizim için önemli.”
"Amacımız parkımızı bir an önce tamamlamak"
Park çalışmalarının son aşamaya doğru ilerlediğini belirten Kırmızıgül, alanda peyzaj ve zemin düzenlemelerinin yapıldığını, gelen malzemelerin kurulumuna başlandığını söyledi.
Kırmızıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çocuklarımız için, ailelerimiz için güzel bir ortam olacak. Şu anda peyzaj ve yer düzenlemelerinin ardından gelen malzemelerin kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız parkımızı bir an önce tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunmak. Çocuklarımızın burada güvenli ve güzel bir ortamda vakit geçirmesini istiyoruz.”
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası önceki dönem Başkanı Abdurrahman Pınar da park alanında incelemelerde bulunarak iş insanı Sabri Özel’in bölgeye sağladığı desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sabri Özel’in Hakkâri ve çevresinde farklı alanlarda desteklerde bulunduğunu belirten Pınar, özellikle öğrenciler, gençler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlarına dikkat çekti.
Pınar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle Sabri Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Sabri Bey’in Hakkâri bölgemize yönelik farklı alanlarda önemli yatırımları ve destekleri var. Kendisi hayırsever bir iş insanıdır. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik konularda her zaman destek olmaya çalışmıştır. Yardımlaşma ve dayanışma konusunda da kendisini yakından takip ediyoruz.”
“Öğrencilere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor”
İş insanı Sabri Özel’in yalnızca park projesiyle değil, farklı sosyal yardım çalışmalarıyla da bölgeye katkı sunduğunu dile getiren Pınar, özellikle eğitim ve sağlık alanındaki desteklerine değindi.
Pınar, “Sabri Bey’in bölgemize yönelik çalışmalarını takip ediyoruz. Öğrencilere, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara ve sağlık sorunları yaşayan insanlara çeşitli konularda yardımcı oluyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik desteklerini de önemsiyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma konusunda her zaman katkı sunan bir iş insanıdır” dedi.
Pınar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Son olarak Yüksekova Belediyemize bir park kazandırılması konusunda destek olmuş. İnşallah belediyemiz sadece bu mahallede değil, diğer mahallelerde de bu tür çalışmaları hayata geçirir. Çünkü Yüksekova’nın diğer mahallelerinde de böyle parklara ihtiyaç var. Bu vesileyle Sabri Bey’e bir kez daha teşekkür ediyoruz.”