Yüksekova’da 4 bin 272 aday KPSS için ter döktü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans oturumuna 15 sınav binasında toplam 4 bin 272 aday katıldı.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 2026 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu sona erdi. İlçede 15 sınav binasında gerçekleştirilen sınava 2 bin 439 kadın ve 1 bin 833 erkek olmak üzere toplam 4 bin 272 aday katıldı.

Sabah saatlerinde sınav merkezlerine gelen adaylar, kimlik ve sınav giriş belgelerinin kontrol edilmesinin ardından salonlara alındı. Sınavın başlamasıyla birlikte binalarda sessizlik hâkim olurken, adaylar uzun süredir yaptıkları hazırlıkların ardından soruları yanıtladı.

Sınavın tamamlanmasının ardından adaylar sınav merkezlerinden ayrılırken, bazı adaylar sınavın nasıl geçtiğini değerlendirdi. Kimi adaylar sınavın beklediklerinden daha kolay olduğunu belirtirken, bazıları ise özellikle zaman yönetiminde zorlandığını söyledi.

Aday yakınları da heyecan yaşadı

Sınava giren adayların yakınları ise sınav süresince dışarıda bekledi. Aday yakınlarından İbrahim Korkmaz, çocuğunun sınava girdiğini belirterek, sınavı tamamlamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Korkmaz, “Çocuğumuz bugün sınava gitti. Çok şükür sınavını bitirdi. İnşallah güzel bir yere yerleşir. Biz de ailesi olarak onun için dua ediyoruz. Uzun zamandır bu sınava hazırlanıyordu. İnşallah verdiği emeklerin karşılığını alır ve istediği bir yere yerleşir” dedi.

KPSS Ön Lisans oturumunun tamamlanmasıyla birlikte adaylar, sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Adaylar, alacakları puan doğrultusunda tercih döneminde açılacak kadrolara yerleşmek için tercih yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri