Yüksekova Yeni Mahalle’deki 1414. sokakta 40 yıllık yol sorununa çözüm

Yüksekova Belediyesi, Yeni Mahalle 1414. Sokakta kilitli parke taşı döşeme çalışması başlattı. Vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.

Yüksekova’nın Yeni Mahalle’sinde, yaklaşık 40 yıldır yapılmayı bekleyen 1414. Sokakta belediye ekipleri tarafından yol yapım çalışmaları başlatıldı.

Ekiplerce sokağa kilitli parke taşları döşenirken, üst kısma kumlama işlemi yapılacağı ve yol kenarlarına da çimento döküleceği öğrenildi.

Sokakta ikamet eden vatandaşlar, çalışmaların başlamasından dolayı memnun olduklarını ancak bazı eksiklerin de tamamlanmasını istediklerini belirttiler.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Öztunç, “Yıllardır bu sokağın yapılmasını bekliyorduk. Tozdan, çamurdan artık dışarı çıkamaz hale gelmiştik. Şimdi yolların yapılmaya başlaması bizleri sevindirdi. Kış gelmeden bu çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz. Çocuklarımız artık daha rahat okula gidip gelebilecek, yaşlılarımız ve engelli komşularımız da daha kolay hareket edebilecek” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Murat Demir, “Uzun zamandır bu yolların yapılması için müracaat ediyorduk. Şimdi çalışmaları görünce gerçekten mutlu olduk. Ancak bazı kısımlarda taşların biraz daha düzgün yerleştirilmesi gerekiyor. Yine de belediyemizin bu çalışmayı başlatması önemli bir adım. Mahalle olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Çavlı ise çalışmaların olumlu olduğunu ancak bazı noktalarda eksikliklerin bulunduğunu dile getirerek, “Yollarımız yapılıyor, bu bizim için sevindirici bir durum. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Fakat bazı evlerin bahçe giriş kısımları tam oturmamış, oralarda biraz düzensizlik var. Bu eksikliklerin de kısa sürede giderileceğine inanıyoruz. Yeter ki bu çalışmalar devam etsin” dedi.

Yüksekova Belediyesi yetkilileri ise çalışmaların planlı şekilde sürdüğünü, kumlama ve çimento işlemlerinin tamamlanmasıyla sokağın kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri