Yüksekova’ya bağlı Kamışlı İlk/Ortaokulu’nda, tedavi sürecini başarıyla tamamlayarak okuluna dönen 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Mavi Aktan için anlamlı bir karşılama töreni düzenlendi.
Geçtiğimiz yıl Ankara İbni Sina Hastanesi’nde uzun süreli bir tedavi sürecine giren Mavi Aktan’a, bu süreçte okul öğretmenleri tarafından uzaktan eğitim yoluyla akademik destek sağlandı. Yaklaşık bir yıl süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan Aktan, yeniden okuluna dönmenin mutluluğunu yaşadı.
Okul yönetimi ve öğretmenlerin öncülüğünde düzenlenen karşılama töreninde, pasta kesimi, çiçek takdimi ve anlamlı konuşmalar gerçekleştirildi. Etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve Mavi Aktan’ın anne babası Filiz ve Mesut Aktan da katıldı.
Duygusal anların yaşandığı törende konuşan anne Filiz Aktan, “Bu zorlu süreçte bize destek olan tüm öğretmenlerimize ve okul idaresine teşekkür ediyoruz. Mavi yeniden okuluna kavuştuğu için çok mutlu” dedi.
Baba Mesut Aktan ise, “Çocuğumuzun tedavi süreci boyunca gösterilen ilgi ve destek bize güç verdi. Bugün burada olması hepimiz için tarifsiz bir mutluluk” ifadelerini kullandı.
Okul idaresi, öğrencileri Mavi Aktan’ın aralarına dönmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, onun azmi ve direncinin tüm öğrencilere örnek teşkil ettiğini vurguladı.
Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.