Büyükçiftlik Beldesi Kerem Zeydan Mahallesi’ne bağlı Ünlüce (Kiyat) Köyü yakınında, 145 dönüm alanda kurulması planlanan Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi (OSB) altyapı projesinin ihalesi tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteğiyle gerçekleştirilen ihale, 336.745.891 TL keşif bedeliyle sonuçlandı. Proje kapsamında yol, yağmur suyu, içme suyu, atık su, telekomünikasyon ve elektrik şebekesi inşaatları yapılacak.
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, OSB’de kazı işlemlerinin kışın bitmesiyle beraber yaz aylarında başlayacağını açıkladı. Halihazırda 142 parselin bulunduğunu belirten Özdemir, bu parsellerin toplamda 862.000 metrekarelik bir alanı kapsadığını söyledi. Önümüzdeki süreçte arsa tahsisi için ilana çıkacaklarını belirten Özdemir, yatırım yapmak isteyen firmaların başvuru yapabileceklerini ifade etti.
Parsellerin 3.000 metrekare ile 20.000 metrekare arasında değiştiğini belirten Özdemir, OSB’nin cazip hale gelmesi için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Bu kapsamda, Yüksekova heyetinin İstanbul Sanayi Odası yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştireceğini, ayrıca çevre ülkelerden yatırımcı çekmek için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
Yüksekova’nın 6. teşvik bölgesi kapsamında olduğunu hatırlatan Salih Özdemir, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunacaklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yapılan toplantıda, yatırımcıların özel teşviklerden yararlanabileceğine dair söz aldıklarını belirten Özdemir, bu desteklerin OSB’nin büyümesine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
Yüksekova OSB için 200 milyon TL’lik bir bütçenin hazır olduğunu açıklayan Özdemir, 2025 yatırım programında bu kaynağın kullanılacağını belirtti. Yüksekova’nın işsizlik oranının yüksek olduğunu vurgulayan Özdemir, genç nüfusun bu projeler sayesinde istihdam edileceğini ve ilçenin sanayi yatırımlarıyla kalkınacağını ifade etti.
Son olarak, Yüksekova OSB’nin bölgenin ekonomik gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirten Özdemir, projede emeği geçen başta Hakkari Valisi Ali Çelik olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.