Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen doktor atamaları kapsamında Yüksekova Devlet Hastanesi’nin hekim kadrosu güçlendirildi. Yapılan atamalarla birlikte hastaneye toplam 11 yeni doktor görevlendirildi.
Atama kapsamında hastaneye; 1 nöroloji uzmanı, 1 kulak burun boğaz (KBB) uzmanı, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 kardiyoloji uzmanı, 1 göğüs hastalıkları uzmanı, 1 mikrobiyoloji uzmanı, 1 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, 2 acil tıp uzmanı ile 2 pratisyen hekim atandı. Yeni atanan doktorların bugün itibarıyla görevlerine başladığı öğrenilirken, yapılan görevlendirmelerin ilçede sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırması ve yoğunluğu azaltması bekleniyor.
Yüksekova Devlet Hastanesi Müdürü Osman Kaynar, yapılan atamaların ilçe için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığımızın gerçekleştirdiği atamalarla hastanemize 11 yeni doktor kazandırıldı. Doktorlarımız bugün itibarıyla görevlerine başladı. İlçemize ve halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak için tüm ekibimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız artık birçok branşta hizmeti daha rahat alabilecek. Yeni gelen doktorlarımıza hoş geldiniz diyor, atamaların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.