Yüksekova deresinden doğal lezzet: Yayla balığı

Yüksekova’da arıcılık ve balıkçılıkla uğraşan Kenan Çelek, kuraklığa rağmen Yüksekova Deresi’nde avladığı yayla balığının lezzetinin aynı kaldığını söyledi.

Yüksekova’da yıllardır arıcılık ve balıkçılıkla uğraşan Kenan Çelek, yaz aylarında Yüksekova Deresi’nde avladığı yayla balığının lezzetine dikkat çekti.

Kenan Çelek, bölgenin balık açısından oldukça zengin olduğunu ve özellikle bu mevsimde balığın lezzetli olduğunu belirtterek, “Buranın balığı çok lezzetlidir, güzel bir balıktır. Yayla balığı burada henüz yavruya geçmedi, yumurta yok. Yani şu anda balık tamamen yumurtasız. Bu da onun daha lezzetli olmasını sağlıyor. Geliyorum buraya, 3 kilo ya da 4 kilo balık topluyorum, fazlasını almam” dedi.

Balıkçılığı bir hobi değil, yıllardır süregelen bir meslek olarak gördüğünü ifade eden Çelek şöyle konuştu:

“Bu benim eski sanatım. Yıllar önce öğrenmişim bu işi. Hâlâ da devam ediyorum. Burası Yüksekova Deresi, Zap suyuna karışır. Aşağı tarafta, yeni köprüye yakın noktada av yapıyorum.”

Kenan Çelek, bu yıl su seviyesinin beklenenden düşük olduğunu, bunun da hem doğayı hem de balıkçılığı etkilediğini vurgulayarak “Bu sene su çok zayıf, az. Her sene daha fazla oluyordu ama şimdi bir kuraklık var. Bitki örtüsü de aynı şekilde zayıf. Otlar da kurumaya başladı” diye belirtti.

Kenan Çelek, balığın sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı bir alternatif olduğunu vurguladı. Çelek son olarak, “Balığın farklı bir yapısı var. Ete göre daha hafif, sindirimi kolay. Biz bu tada alışmışız. Yıllardır yediğimiz, sevdiğimiz bir lezzet bu" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri