Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca yolu üzerinde çevre kirliliği dikkat çekiyor. Karlı Köyü (Befircan) civarında yol kenarına rastgele atılan alkol şişeleri ve izinsiz yakılmış lastikler hem doğaya zarar veriyor hem de olumsuz bir manzara oluşturuyor.
Gece saatlerinde bölgeye geldiği tahmin edilen kişiler tarafından tüketilen içki şişeleri, yol kenarına gelişi güzel bırakılıyor. Bunun yanında, bölgede tespit edilen yanmış lastik kalıntıları hem çevre sağlığını tehdit ediyor hem de kötü kokular yayıyor.
Bölgede oluşan bu durum yalnızca kirliliğe değil, aynı zamanda ciddi bir yangın riskine de işaret ediyor. Özellikle yaz aylarında cam şişelerin güneş ışığını yoğunlaştırarak kuru otları tutuşturma riski taşıyor.