Yüksekova Belediyesi’nden içme suyu uyarısı

İçme suyu şebekesinin amacı dışında kullanımının yasak olduğu hatırlatılarak, özellikle bağ, bahçe ve tarım arazilerinin sulanmasında içme suyunun kullanılmaması istendi.

Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte su tüketiminde ciddi yükseliş yaşandığı, bunun da su kaynakları üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, içme suyunun yalnızca insan tüketimi ve temel ihtiyaçlar için kullanılmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Belediye, içme suyu şebekesinden bağ ve bahçe sulaması yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu hatırlatarak, bu yönde yapılan denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade etti. Kaçak su kullandığı ya da içme suyunu sulama amacıyla kullandığı tespit edilen kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı ve cezai yaptırımların uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için tüm vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri