Yüksekova Belediye Spor Futbol Takımı, 2025-2026 futbol sezonuna güçlü bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Metin Kandaş, takımın yaklaşık 40 gündür hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, sezonun ilk maçına 1 Kasım Cumartesi günü Hakkari Gençlerbirliği karşısında çıkacaklarını açıkladı.
Takımın bu yıl önemli transferlerle güçlendiğini belirten Kandaş, “Bu sezon yaklaşık altı transfer yaptık. İki stoper, bir santrafor ve bir kaleci dahil olmak üzere yeni oyuncularla kadromuzu güçlendirdik. Ayrıca genç oyuncularımızı da takıma dahil ettik. Geçen sezona göre daha dengeli ve güçlü bir kadromuz var” dedi.
Antrenmanların yoğun tempoda sürdüğünü ifade eden Kandaş, “Hazırlıklarımız tam hızıyla devam ediyor. Şu anda herhangi bir eksiğimiz yok. Saha sıkıntısından dolayı zaman zaman Şemdinli sahasında çalışıyoruz, bazen de halı sahalarda antrenman yapıyoruz. Haftanın beş günü aralıksız çalışıyoruz, antrenmanlarımız 90 ila 120 dakika sürüyor. Oyuncularımıza haftada bir gün izin veriyoruz” diye konuştu.
Yüksekova Belediye Spor’un sezon öncesinde dört hazırlık maçı oynadığını da hatırlatan Kandaş, “Şırnak ve Hakkari Zapspor ile karşılaştık, ayrıca Colemerg takımıyla da hazırlık maçı yaptık. Bu maçlarla sezon başı kampımızı tamamladık” şeklinde aktardı.
Yeni sezon için hedeflerinin net olduğunu vurgulayan Kandaş, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluk hedefiyle sahaya çıkacağız. Ligimizde toplam 22 maç oynayacağız. Oyuncularımızın motivasyonu yüksek, takım içindeki birlik ve uyum bizi umutlandırıyor. Baraj maçına kadar ilerleyip ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.