Yüksekova: 50. Yıl İlk-Orta Okulu’nda “Gıda Güvenliği ve Su Verimliliği” eğitimi

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları, öğrencileri gıda israfı, hijyen, su tasarrufu ve bilinçli tüketim konularında bilgilendirdi.

Yüksekova 50. Yıl İlk-Orta Okulu’nda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda güvenilirliği, gıda kayıpları ve israfı ile su verimliliği konularını kapsayan kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi. Gıda Mühendisi ve Su Ürünleri Mühendisi tarafından verilen eğitimlerde öğrencilerin bilinç düzeyinin artırılması hedeflendi.

Eğitim kapsamında öğrencilere; gıda tüketimi ve hijyen, Alo 174 Gıda Hattı, okul gıdası logolu ürünlerin önemi, gıda kayıpları ve israfın azaltılması, tüketilecek ürünlerin doğru muhafazası ve günlük hayatta uygulanabilecek hijyen pratikleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Uzmanlar, gıda israfının ülke ekonomisine ve doğal kaynaklara etkilerini anlatarak, bilinçli tüketimin önemine dikkat çekti.

Programın bir diğer bölümünde ise küresel ısınmanın etkileriyle birlikte önemi artan su kaynaklarının korunması ele alındı. Öğrencilere bilinçli su kullanımı, su tasarrufu yöntemleri ve sürdürülebilir kaynak yönetimi konularında sunumlar yapıldı. Ayrıca su verimliliğini pekiştirmek amacıyla eğitici videolar izletildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasının ve suyun önemini erken yaşta öğrenmesinin kritik olduğunu belirterek, bu eğitim faaliyetlerinin farklı okullarda da süreceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri