Yerel Gazetecilere Yönelik Kuluçka Programı Başvuruları Açıldı

NewsLabTurkey, Nisan 2022’de başlayacak Yerel Gazetecilere Yönelik Kuluçka Programı için katılımcılarını arıyor.

NewsLabTurkey Kuluçka Programı, yerel gazetecilik alanında çalışan ya da çalışmak isteyen, bu alanda yeni bir proje başlatmak ya da mevcut projesini büyütmek, geliştirmek ve ulusal ölçeğe taşımak isteyen kişi ve ekipleri desteklemeyi amaçlıyor.

NewsLabTurkey Kuluçka Programı için uluslararası standartta medya becerilerinden yarar sağlayacak, yerel gazetecilik alanındaki ihtiyaçlara ve eksiklere cevap verecek haber projesini hayata geçirmek ya da bir sonraki aşamaya taşımak için yardıma ihtiyaç duyan istekli ve kararlı katılımcılar arıyoruz.

NewsLabTurkey Yerel Kuluçka Programının hedefi, katılımcılarına multimedya platformlar için sürdürülebilir, etik, profesyonel ve kamu yararına habercilik yapma becerisi ve kaynaklarını sağlamak.

Geliştirdiğimiz program yalnızca gazetecilik becerileri, trendleri ve gazetecilik etiğini değil; gazeteciliğin değişen günümüz koşullarında işlevsel olabilecek iş modelleri ile girişimcilik konularını da içeriyor ve katılımcılarının ileride de sürdürülebilir habercilik pratiklerini benimsemelerini amaçlıyor.

Yerel Kuluçka programı 23 Nisan’da başlayarak bir hafta sürecek ve İzmir, Seferihisar’da gerçekleşecek yüz yüze eğitim kampı ile başlayacak. Ardından Mayıs ayı içerisinde 2 haftalık çevrimiçi dersler ve devamında 2 haftalık mentorluk oturumları gerçekleştirilecek. Haziran ayında eğitim ve mentorluk oturumlarının tamamlanmasının ardından katılımcılar Eylül ayının sonuna kadar projelerini hayata geçirmek için çalışacaklar.

Son başvuru: 10 Mart 2022 23:59

Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEDYA Haberleri