Yeni Zelanda'da tek bir vaka nedeniyle tam kapanmaya gidildi

Yeni Zelanda'da altı ay sonra ilk yerel vakanın tespit edilmesiyle, ülke genelinde 'tam kapanma' uygulaması yürürlüğe girdi.

 Yeni Zelanda'da altı ay sonra ilk yerel Covid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından ulusal kapanma kararı alındı. Ülkenin en büyük kenti Auckland'de tespit edilen vakanın Delta varyantı kaynaklı olabileceğini söyleyen Başbakan Jacinda Ardern, Auckland'de yedi, ülkenin geri kalan kentlerinde de üç gün sürecek 'tam kapanma' uygulanacağını duyurdu.

"Bundan olabildiğince çabuk kurtulmak için yapabileceğimiz en iyi şey, sert davranmak" diyen Ardern, "En sıkı tedbirleri uygulayıp, sonra bunları hafifletmenin daha iyi olacağına karar verdik" ifadelerini kullandı. Ardern, yurt dışı bağlantısı olmayan 58 yaşındaki hastanın yanı sıra başka vakaların da ortaya çıkabileceğini söyledi. Bu süre zarfında, yalnızca temel hizmetlerin faaliyette olacağı, okul, ofis ve tüm işletmelerin kapanacağı kaydedildi.

Korona virüsüne karşı nüfusunun yüzde 18'ini tamamen aşılayan Yeni Zelanda'da, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre Covid-19 nedeniyle 26 kişi öldü. Vaka sayısı 2 bin 570'e yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri