Van’ın İpekyolu ilçesi Kale Yolu üzerinde 14 Temmuz akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda kalaşnikofla açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Yüksekovalı Onur Karael’in (Arda Edeoğlu) eşi Meryem Karael, olaydan günler sonra Yüksekova Haber’e konuştu.
“Evimizin otoparkında vahşice saldırıya uğradık”
Olay anına tanık olan ve yaralanan 3 çocuğu için günlerdir hastanede olan Meryem Karael, saldırının boyutuna dikkat çekerek, “14 Temmuz’da eşim ve çocuklarımla beraber kayınpederimgile gittik. Ondan sonra evimize geldiğimizde evin otoparkında vahşice saldırıya uğradık. Yani anlatılmaz bir şey. Bilmiyorum, tarifi yok bence bu acının. Tam otoparka girdik, ilk önce eşime 17 el ateş edildi. Sonra çocuklarımın camına geçerek bilerek, kasten çocuklarıma sıktılar. Ben de korktuğum için oğlumu ve kendimi yere atmak zorunda kaldım. Bu bir katliamdır, bu bir vahşettir. Bu insanlığa sığmaz bir şey” ifadelerini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi
Acılı anne Meryem Karael, yetkililere de seslenerek, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Adalet Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na sesleniyorum: Sesimi duyun. Bu artık bizim değil, sizin davanız oldu. Çocuklar ölmesin, insanlık ölmesin. Bu hiçbir insanlığa, Müslümanlığa sığmaz. Allah rızası için sesimi duyun” dedi.
Çocukların durumu ağır
Çocuklarının sağlık durumuna da değinen Karael, “Bir tanesi yarın İstanbul’a sevk edilecek, durumu ağır. Diğer ikisinin durumu ise kritik. Birisi kalp ve akciğer arasında kurşun yemiş, diğeri ise bağırsağından yaralanmış. Zaten hiçbir şekilde onlarla görüştürmüyorlar bizi. Dualarınızı eksik etmeyin. Sadece adalet yerini bulsun, başka canlar yanmasın, başka anneler ağlamasın” ifadelerini kullandı.