Ukrayna’da sıkıyönetim sona erdi

Ukrayna'da Rusya ile yaşanan krizin ardından ilan edilen sıkıyönetim sona erdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, bütün etkenlerin analiz edildiğini ve sıkıyönetimin uzatılmamasına karar verildiğini söyledi.

Ukrayna sahil güvenlik gemilerinin geçen ay Rusya savaş gemileri tarafından alıkonulması sonucunda Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın illerinde ilan edilen sıkıyönetim uygulaması bugün kaldırıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ülke güvenliği açısından bütün etkenlerin analiz edildiğini ve sıkıyönetimin uzatılmamasına karar verildiğini belirtti.

Rusya’nın henüz Ukrayna sınırından kuvvetlerini çekmediğini ifade eden Poroşenko, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, “sıkıyönetim döneminde alınan önlemler sayesinde kendisini daha iyi savunur hale geldiğini” savundu.

Geçtiğimiz kasım ayı sonlarında Ukrayna’ya ait üç sahil güvenlik gemisinin Karadeniz’le Azak Denizi’ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı civarında Rus savaş gemileri tarafından alıkonması sonucunda, iki ülke arasındaki kriz yaşanmıştı. Ukrayna parlamentosu, ülkenin Rusya sınırına yakın olan veya savunma açısından hassas konumda bulunan on ilinde, bir ay süre, sıkıyönetim ilan etmişti. (DHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri