Trump: Kürtlerin İran’daki savaşa girmesini istemiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik askeri operasyonların ardından ülkenin haritasının mevcut haliyle kalmayabileceğini söyledi. Trump ayrıca Kürt güçlerinin İran’daki operasyonlara karadan dahil olmasını istemediğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik askeri operasyonların gidişatı ve bölgedeki tarafların rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Florida seyahati sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, özellikle Kürt savaştaki konumu ve İran’ın geleceğine dair mesajlar verdi.

“Kürtlerin oraya girmesini istemediğime karar verdim”

Kürtlerin İran’da yeni bir özerk bölge kurma ihtimali ve savaşa dahil olup olmayacaklarına ilişkin soruya yanıt veren Trump, Kürtlerin operasyonlara karadan katılmasını istemediğini söyledi.

Trump, “Kürtlerle çok dostuz ancak savaşı zaten olduğundan daha karmaşık hale getirmek istemiyoruz. Kürtlerin oraya girmesini istemediğime karar verdim” ifadelerini kullandı. Kürtlerin güvenliğine önem verdiklerini de vurgulayan Trump, “Dostlarımızın zarar görmesini istemiyoruz” dedi.

Trump, İran haritasının değişebileceğini söyledi

İran’daki operasyonların ardından ülkenin toprak bütünlüğünün korunup korunmayacağına ilişkin soruya da değinen Trump, İran haritasının değişebileceği yönünde mesaj verdi. “Saldırılar bittikten sonra İran haritasının aynı kalacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna Trump, “Bunu kesin olarak söyleyemem ama muhtemelen hayır” yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri