Taksim'de polis müdahalesi

Taksim’de Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü sebebiyle toplanan yurttaşlara polis müdahalesi etti.

İSTANBUL - Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle İstiklal Caddesi’nde toplanıp Taksim’e çıkmaya çalışan yurttaşlara polis müdahale etti. Müdahale sırasında gazdan etkilenen bir yurttaş zor anlar yaşadı.

İstiklal Caddesi’nde toplanan çok sayıda yurttaş Taksim Meydanı’na çıkmak istedi. Göstericilere izin vermeyen polis, dağılmaları yönünde ikazda bulundu. Dağılmayan gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahale sırasında göstericiler İstiklal Caddesi’nden Tünel’e doğru çekilmeye başladı. Bu sırada İstiklal Caddesi’nde bulunanlar gazdan etkilendi. Göstericiler arasında bulunan bir genç kız da gazdan etkilenerek ağladı.

İŞYERLERİ ZARAR GÖRDÜ

Taksim’de polis ve göstericiler arasında yaşanan arbede sırasında bazı işyerleri hasar gördü. Esnaflar zarar nedeniyle polislere tepki gösterdi.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na çıkmak isteyen göstericilere polisin müdahalesi sırasında en büyük zararı esnaf gördü. Polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesiyle göstericiler Galatasaray Meydanı'na kadar geri çekildi. Bu sırada başta Çiçek Pasajı olmak üzere ara sokaklara dağılan göstericiler, esnafa zor anlar yaşattı. Gruplar dağıtılırken ara sokaklar üzerinde yer alan bazı esnaflar, yapılan müdahalenin tam ortasında kaldı. Çıkan arbede sırasında bazı işyerleri zarar gördü.

YARALANANLAR OLDU

Olaylar sırasında kolundan yaralanan genç bir kız bir işyerinin önünde oturarak kendine gelmeye çalıştı. Ayaklarından yaralanan genç bir kızı ise arkadaşı kucağında taşıdı. Bir işyerinin önünde oturan genç kız, elindeki suyla ayağındaki kanı temizlemeye çalıştı. Çıkan olaylar sırasında polisin sıktığı gazdan etkilenen bir kadın ise fenalık geçirdi. Çok sayıda işyerinin de zarar gördüğü olaylar sırasında gazdan etkilenenler zor anlar yaşadı.

103 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, İstanbul’da yapılan eylemlerin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Başta Beyoğlu ve çevresi olmak üzere Şişli, Sultangazi ve çevre ilçelerde toplam 103 kişi gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri