Tahta kayaklarla kayan Şemdinlili gençlere profesyonel kayak takımları hediye edildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dişbudak ağacından kendi imkanlarıyla yaptıkları tahtayla karlı tepelerde kayan gençlere, profesyonel kayak takımları gönderdi.

Aşağı Kayalar köyünden araçlarla alınarak il merkezindeki Merga Bütan Kayak Merkezine getirilen gençlere profesyonel kayak takımları hediye edildi.

Hakkari'de Vali İdris Akbıyık, Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek'in karşıladığı 30 gence, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonunca gönderilen kayak takımları hediye edildi.

Vali Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şemdinli'den gelen vatandaşlarımız arasında 60 yaşında kayakçılar da vardı. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah bu gençlerimiz önümüzdeki yıllarda kayak branşında önemli başarılara imza atacaklar." dedi.

Akbıyık, Hakkari'nin kar ve kış turizmi anlamında hızla ilerlediğini belirterek, kentteki kayak merkezinin büyük rağbet gördüğünü dile getirdi.

Akbıyık, "İnşallah önümüzdeki yıl, iki pist daha yapacağız ve Hakkari doğunun kayak merkezi olacak. Spora ve gençliğe bu yıl kent genelinde 120 milyon lira yatırım yapıldı." diye konuştu.

Yeni kayak takımlarına kavuşan Eyüp Özer küçüklükten bu yana tahta kayaklarla kaydıklarını söyleyerek, "Bizi buraya davet edip güzel şekilde ağırladılar. Büyük mutluluk duyduk. Güzel ve keyifli bir gün geçirdik. Sabahtandır buradaki pistlerde kayak yapıyoruz. Hayalimizdi, gerçek oldu." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri