Suriye'de bombalı saldırılar: En az 38 ölü

Suriye'de bu sabah düzenlenen dört bombalı saldırılarda en az 38 kişi, öldü onlarca kişi ise yaralandı.

Saldırıların en şiddetlisi Suriye rejiminin kontrolündeki Tartus'ta düzenlendi. Burada bombalı araçla düzenlenen ilk saldırının ardından, olay yerine müdahale için gelen yardım görevlilerini hedefleyen ikinci bir intihar saldırısı düzenlendi. Her iki saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Rusya'nın hava üssünün bulunduğu Tartus, Suriye'de iç savaşla yerinden edilen nüfusun sığındığı önemli kentlerden biri. Kent, geçen mayıs ayında da bir saldırıya hedef olmuştu.

Humus'ta bombalı araçla yapılan intihar saldırısında ise Beşar Esad hükümetine bağlı 2 Suriye askerinin öldüğü bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bu sabahki saldırıların birbirine çok yakın saatlerde düzenlendiğini ve koordineli olduklarını belirtiyor.

Bir diğer saldırının hedefi ise Kürtlerin yoğunlukta olduğu Heseke kentiydi. Devlet medyasına göre buradaki saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de 2011 yılı Mart ayında başlayan çatışmalarda bugüne kadar 290 bin kişi öldü, milyonlarca kişi ise yerinden edildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri