Soğan depolarına baskın yapıldı

Çorum'da 'soğan fiyatlarında spekülatif hareketlerin oluştuğu' iddiaları üzerine soğan depolarına yönelik denetimler yapılmaya başlandı.

Çorum Vergi Dairesi Müdürlüğü ekipleri, Alaca ilçesinde depolara yönelik denetim çalışması yaptı. İlçenin büyük çaplı üreticisi konumundaki kişilere ait olan depolara baskın düzenleyen ekipler tutanaklarla ürün miktarlarını belirlediler.

Çorum Vergi Dairesi Müdür İsrafil Sezgin’in de katıldığı denetimlerde, hasat döneminden itibaren soğanın alış ve satış fiyatları ile son dönemdeki fiyatları arasındaki farklar incelendi. İnceleme kapsamında evrak denetimleri yapılarak tutanak tutuldu ve depo sahiplerine tebliğ ettirildi.

Vergi Dairesi Müdürü İsrafil Sezgin, ‘denetimde elde edilecek sonuçlar, vergi incelemeleri için veri teşkil edeceğini’ belirterek, yaptığı açıklamada ‘Çorum’un Türkiye’nin soğan üretiminde ilk sıralarında yer alan illerin içerisinde olduğunu, bu yüzden, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ve soğan fiyatlarına ilişkin spekülatif hareketlerin önlenmesi için gerekli yaptırımları uygulayacaklarını’ söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD tarafından düzenlenen, 22. Uluslar arası İs Formu’nda yaptığı konuşmada soğan fiyatlarını değerlendirip, ‘fırsatçılığa ve stokçuluğa izin vermeyeceklerini’ belirtip, ‘soğan stoklandığını tespit ettiklerini’ açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “ Depo baskınlarında nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Buralarda asla taviz yok. Patates, soğan stokçuluğu yapanlar bedelini ödeyecekler” demişti. (DUVAR)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri