Şırnak'ta kadın katliamı protestosu

Şırnak'ta eşi tarafından vahşice öldürülen Hülya Üren için DÖKH öncülüğünde yürüyüş yapıldı.

ŞIRNAK - Annesi ve çocuklarının gözleri önünde eşi Ömer Üren tarafından 18 bıçak darbesi ile vahşice katledilen Hülya Üren için Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Şırnak Cumhuriyet Meydanı'ndan evinin bulunduğu Dicle Mahallesi'ne yürüyüş düzenlendi. "Erkek, mülkiyet, devlet eşittir devlet", "Mahalle baskısı kadını mezara erkeği hapse gönderir", "Taciz, tecavüz insanlık suçudur", "Yeni anayasa kadın anayasası olsun" pankart ve dövizlerinin taşındığı yürüyüşte sık sık, "Jin jiyan azadi", "Katil erkek Kürdistan'dan defol", "Katil Ömer hesap verecek" sloganları atıldı. Çok sayıda kadının katıldığı yürüyüşe erkeklerde destek verdi. Yürüyüş boyunca kadınlar kafalarına siyah bandaj sardı. Hülya Üren'in kaldığı apartmanın önünde gelen kitleyi, Üren'in katledildiği gece yaşanan vahşete tanıklık eden anne Hatice Ay ve 3 küçük çocuğu karşıladı. Kitlenin elinde annelerinin fotoğraflarını gören Üren'in çocuklarının ağlamaya başlaması yürüyüşe katılan kitlede duygusal anlar yaşattı.

Katliamın gerçekleştiği ana tanıklık eden anne Hatice Ay o anı şöyle anlattı: "Benim gözlerimin önünde kızımı öldürdü. Ona defalarca yalvarmama rağmen beni de öldürmekle tehdit etti. Beni de sırt üstü yatırarak sesimi çıkarırsam öldürmekle tehdit etti. Kapıyı açmama da izin vermeyerek bıçağı boğazıma dayadı" dedi. Ardından konuşan BDP Şırnak İl Eş Başkanı Hami Akti ise, bütün kadın soykırımlarını lanetle kınadıklarını ifade ederek, yapılan vahşete sessiz kalmayacaklarını söyledi. 

Kitle adına basın açıklaması metnini okuyan DÖKH aktivisti Nurcan Yıldız ise, "Her gün kadınlar katledilmektedir artık yeter. Elinizi bedenimizden, kanımızdan ve yaşamımızdan çekin" dedi. Açıklamanın ardından "Hülya'lar ölümsüzdür" sloganı ile kitle dağıldı. 

DİHA 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri