Şemdinli'de kadınların çörek mesaisi

Şemdinli ilçesinde kadınlar, ramazan sofralarının vazgeçilmezi "tandır çöreği" için hazırlıklara başladı.

Ecevit Bay'ın haberi

Kadınlar tarafından özellikle ramazan ayı ve bayramlarda pişirilen tandır çöreği, Hakkari ve bölgesinde vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor. Yağla yoğrularak hazırlanan hamurun içine un helvası konulan çörekler, üzerilerine yumurta akı ile karıştırılmış susam serpilerek tandırda pişiriliyor.

Çörek pişiren kadınlardan Remziye Karadeniz, "Biz bu çörekleri ramazan ayına özel pişiriyoruz. Geleneksel lezzetimiz olan çöreği sahur vaktinde komposto ile tüketiyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri