Şemdinli’de dereye düşen çocuğu arama çalışmaları ikinci gününde sürüyor

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde dereye düşen 8 yaşındaki Osman Taş’ı arama çalışmaları ikinci gününde de devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde yeniden başlatılan çalışmalarda çok sayıda ekip görev alıyor.

Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyünün Korgan (Nerdoşe) mezrasında dereye düşen Osman Taş (8) isimli çocuğun bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde sürüyor. Sabah saatlerinde yeniden başlayan çalışmalarda ekipler, çocuğun dereye düştüğü noktadan itibaren arama faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürüyor.

Çalışmalara Van İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 6 kişilik su altı ekibi, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), dalgıç polis ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Van AFAD su altı ekipleri, Yüksekova Belediyesi itfaiyesi, Şemdinli Belediyesi itfaiyesi ile Şemdinli gönüllü arama kurtarma ekipleri katıldı.

Çocuğun amcasının oğlu Seyfettin Taş, iki gündür arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “İki gündür çocuğumuzu arıyoruz, halen bulamadık. Vatandaşlarımız ve ekiplerimiz burada yoğun bir çaba içerisinde. İnşallah bir an önce bulunur. Annesi, babası ve buraya gelen herkes için umut ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bölgede dün etkili olan yağışın ardından dere debisinin yükseldiği, bu durumun çalışmaları zaman zaman zorlaştırdığı öğrenildi. Ekiplerin yanı sıra vatandaşlar ve gönüllüler de arama çalışmalarına destek veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri