Rusya'da pandeminin en yüksek günlük ölüm oranına ulaşıldı

Son 24 saat içerisinde 887 kişinin vefat etmesiyle Rusya pandeminin başından beri en yüksek günlük ölüm oranına ulaştı. Rus yetkililer tam kapatmanın gelmeyeceğini söyledi.

 Rusya, pandeminin başındn bu yana son 24 saatte kaydedilen en yüksek vefat sayısına ulaştı. Bugün açıklanan rakamlara göre ülkede bir gün içerisinde 887 kişi öldü.

EN YÜKSEK RAKAM

Covid vaka sayılarında artışın gözlemlendiği Rusya'da virüs kaynaklı ölü sayısının 208 bin 142'ye yükseldiği bildirildi. Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nin 1 Ekim tarihli açıklamasına göre 887 ölüm ile bir gün içerisindeki en yüksek vefat sayısına ulaşıldı. Ülkede yeni 24 bin 522 Covid-19 vakasının kaydedildiği aktarıldı. İyileşen hastaların sayısı son 24 saatte 19 bin 955 artarak 6 milyon 692 bin 722'ye ulaştı.

BAŞKENTTE 64 ÖLÜM

Temmuz ortasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşan Rusya'da son bir gün içerisinde başkent Moskova'da Covid-19 nedeniyle 64 kişinin öldüğü açıklandı. Kentteki vaka sayısı 3 bin 993 artarak 1 milyon 637 bin 913’e, virüsten ölenlerin sayısı da 64 artışla 29 bin 44'e çıktı.

TAM KAPANMAYA GİDİLMEYECEK

Covid-19 nedeniyle çeşitli önemlerin uygulandığı Rusya, bir süredir kimi kısıtlamaları gevşetmişti. Buna karşın Rus yetkililer rakamların artışına değindi, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkedeki Covid-19 artışının 'endişe verici olduğunu' ve her bölgede salgın durumuna göre farklı önlemler alındığını dile getirdi.

Rusya Başbakanlığından yapılan açıklamada ise Covid-19 vakalarında artışın yaşanmasına karşın 'tam kapanma' gibi kısıtlamaların gündemde olmadığı söylendi. Rusya'da 30 Eylül itibariyle tek doz aşı olanların oranı yüzde %33, tüm aşıları tamamlananlar ise ülkenin yüzde 29'unu oluşturuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri