Rusya Dışişleri: Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nden vazgeçmeyeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenmesi beklenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ni düzenlemekten vazgeçmeyeceğini söyledi.

Zaharova, haftalık basın toplantısında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Satterfield’in Soçi’deki konferansın Cenevre sürecine katkı sunmayacağı yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Bazı çevrelerde Soçi’de ay sonunda Suriye Ulusal Diyalog Kongresi düzenleme çabalarından vazgeçeceği illüzyonunu gördüğünü belirten Zaharova, “Dolayısıyla eğer birisi, ki artık bu kişinin adının David Satterfield olduğunu biliyoruz, illüzyon görüyorsa, ne yaparsanız yapın sonuç alamazsınız” ifadelerini kullandı.

‘SOÇİ’NİN KATILIMCILARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’

Öte yandan Zaharova, Soçi’deki kongrede yer alacak katılımcıları belirleme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Şu aşamada kongreye kimlerin davet edildiğini ve kimlerin daveti onayladığını konuşmak için erken olduğunu da söyleyen Zaharova, yoğun bir hazırlık çalışması yapıldığının altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri