Pizok TOKİ yönetiminden açıklama

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Pizok TOKİ Site Yönetimi hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin yönetim tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yüksekova ilçesinde bulunan Pizok TOKİ Site Yönetimi hakkında son günlerde kamuoyunda dile getirilen iddialara ilişkin site yönetimi tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklama, Pizok TOKİ yönetim ofisinde Site Yönetim Başkanı Müslüm Taşçı tarafından okundu.

Açıklamada, Pizok TOKİ Site Yönetimi’nin 2022 yılında Milli Emlak ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan resmi yetkilendirme doğrultusunda oluşturulduğu ve mevcut yönetimin kat maliklerinin oylarıyla seçildiği belirtilerek yönetim faaliyetlerinin şeffaflık ilkesi çerçevesinde yürütüldüğü ifade edildi.

Kendilerini “yeni yönetim” olarak tanıtan bir grubun ise herhangi bir resmi yetkisinin bulunmadığı ileri sürülen açıklamada, bu kişilerin Yüksekova SGK Müdürlüğü’ne sundukları sahte evraklar aracılığıyla mevcut yönetime ait SGK şifrelerini ele geçirdikleri ve ilk olarak site personelini işten çıkardıklarının tespit edildiği iddia edildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu kişilerin seçimle göreve geldiklerini ileri sürdükleri ancak 1450 konutun bulunduğu sitede böyle bir seçimin yapıldığına dair kat maliklerinin büyük çoğunluğunun bilgisinin bulunmadığı ifade edildi. Kamuoyuna yansıyan bazı belgelerde sınırlı sayıda kişinin bir araya gelerek bazı isimler adına sahte imzalar attığı ve seçim yapılmış gibi gösterildiği yönünde ciddi şüphelerin bulunduğu kaydedildi.

Mevcut yönetim tarafından yapılan çağrıda, seçim yapılacaksa bunun ilçe seçim kurulunun gözetiminde, tüm kat maliklerinin katılımına açık ve resmi şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilerek, “Kim kazanırsa yönetime geçmeli, süreç hukuka uygun şekilde tamamlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Site yönetiminin borç içinde olduğu yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığı savunulan açıklamada, yönetim faaliyetlerinin denetim kurulu tarafından düzenli olarak incelendiği, talep edilmesi halinde bağımsız muhasebeciler tarafından da denetlenmesine açık olunduğu bildirildi. Bir liralık dahi usulsüzlük tespit edilmesi halinde mevcut yönetimin mahkemeler önünde hesap vermeye hazır olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, hiçbir somut delil olmadan kişileri teşhir ederek hırsızlık ithamında bulunanlar hakkında yasal süreç başlatılacağı belirtildi.

Üç etaptan oluşan site yönetiminin her etapta kat maliklerinin seçimiyle belirlendiği ifade edilen açıklamada, yönetim sürecinin resmi prosedürler ve hukuki süreçler çerçevesinde yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamanın sonunda ise bayramdan sonraki hafta kat maliklerinin geniş katılımıyla yeni bir seçim yapılacağı belirtilerek, mevcut yönetimin seçim sürecinin şeffaf yürütülebilmesi adına bu seçimde aday olmayacağı duyuruldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri