Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ilçede hala otopsi hizmetinin verilmemesine sert tepki gösterdi. Geçirgen, bu sorunun artık çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.
“Her defasında cenazeler Hakkari’ye gönderiliyor”
Geçirgen, yıllardır bölgede yaşanan her acı olayın ardından aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Yüksekova büyük bir yer. Yanı başımızda Şemdinli ve Derecik var. Bu bölgelerde yaşayan halkımız da aynı acıyı yıllardır bizimle birlikte çekiyor. Her defasında cenazeler Hakkari’ye gönderiliyor. İnsanlarımız saatlerce bekletiliyor” dedi.
“Sadece adli tıptan gelecek izne ihtiyaç var”
Geçirgen, Yüksekova’da tüm donanıma sahip bir otopsi odası bulunduğunu ancak tek eksiğin Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak bir izin olduğunu vurguladı:
“Otopsi odamız hazır, tüm malzemeler mevcut. Ama sadece adli tıptan gelecek izne ihtiyaç var. Bu kadar basit bir izin için halkımızın saatlerce ayakta beklemesi, cenazelerin başka şehre götürülmesi kabul edilemez. Bu işkence artık son bulmalı.”
“Bu soruna acilen çözüm bulmalarını istiyoruz”
“İnsanlarımızın bu işkenceden kurtulması için otopsi işlemlerinin Yüksekova’da yapılması elzem bir durumdur” diyen Geçirgen, yetkililere çağrıda bulunarak sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu halkın daha fazla bekletilmesi, cenazelerin yollarda sürünmesi, acının katlanması anlamına geliyor. Artık yeter. Yetkililerimizden bu soruna acilen çözüm bulmalarını istiyoruz.”