İlçede son günlerde etkili olan yağışlar ve artan su seviyesi nedeniyle evi suların ortasında kalan Cankurtaran’ın yaşadığı mağduriyet sürüyor. Dün de gündeme gelen Cankurtaran, bu kez ekmek almak için ilçe merkezine gidip dönüşte suların daha da yükseldiğini belirtti.
Sabah saatlerinde ilçe merkezine gittiğini söyleyen Cankurtaran, “Ekmeğim bitmişti. Sabah ilçe merkezine gittim. Şimdi döndüğümde suların sahada yükseldiğini fark ettim. Tulumu komşuya bırakmıştım giyip geri döndüm. Şimdi mecbur bu suların içinde eve gideceğim. Yapacak bir şey yok bu da Allah’ın takdiridir. Elimden bir şey gelmiyor. Gidecek başka yerim yok mecbur evde kalacağım her şeye rağmen” dedi.
Kendisine yöneltilen “ovada neden ev yaptın” eleştirilerine de yanıt veren Cankurtaran, “Ovada neden ev yaptın diyenler var onlara cevabım eğer çok istiyorlarsa bana daha iyi bir yerde arsa versinler, tapusunu versinler hemen oraya gidip ev yapayım. Ben mecbur olmasam ne işim var bu burada” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, köyde su seviyesinin yer yer yükselmeye devam ettiği, yaklaşık 20 evin su baskını tehlikesi altında olduğu öğrenildi.