'Olağanüstü Hal Koşullarında Üniversite' bülteni

TİHV 'Olağanüstü Hal Koşullarında Üniversite' bültenini yayınladı. 6 bin 81 akademisyen KHK ile ihraç edildi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) “Olağanüstü Hal Koşullarında Üniversite” ana temalı ikinci bültenini web sayfası üzerinden yayınladı.

‘Zor Koşullar Altında İnsan Hakları Savunucusu Olarak Akademisyenleri Desteklemek’ projesi kapsamında yayınlanmakta olan ‘İnsan Hakları için Akademisyenler’ bülteni, ulusal ve uluslararası kamuoyunu akademisyenlere yönelik hak ihlalleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Bültende akademisyenlerin KHK’larla ihracına ilişkin de bilgiler yer alıyor. İhraç edilen 6 bin 81 akademisyenin, 2 bin 493’ü sosyal ve beşeri bilimler, bin 886’sı sağlık bilimleri, 828’i mühendislik bilimleri, 342’si temel bilimler alanından. Spor ve sanat alanlarından ihraç edilen akademisyenlerin sayısı ise 81.

İhraç edilen akademisyenlerden doçent ve profesör ünvanına sahip olanlar, toplam ihraçların yüzde 29.4’ünü oluşturuyor. İhraç edilen akademisyenlerin yüzde 27.6’sı yardımcı doçent, yüzde 10.9’u öğretim görevlisi, yüzde 3.2’si okutman, yüzde 1.4’ü ise uzman. Araştırma görevlisi kadrosunda istihdam edilen akademisyenler ise toplam ihraçların 27.5’ini oluşturuyor.

OHAL KHK’larıyla ütniversitelerden ihraç edilen Barış Akademisyenlerinin dağılımı ise şöyle: 68 profesör, 44 doçent, 102 yardımcı doçent, 163 araştırma görevlisi, 7 okutman, 18 öğretim görevlisi, 5 uzman. İhraç edilen Barış Akademisyeni sayısı ise 407. 

Bültenin tamamı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri