Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 21 Ağustos 2024’te kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak Nevzat Bahtiyar’ın yeniden yargılanmasına başlandı. Bahtiyar, duruşmada olay gününü anlatarak Salim Güran tarafından tehdit edildiğini ve cesedi taşımak zorunda kaldığını iddia etti.
Savcı, Bahtiyar’ın eyleminin “ağırlaştırılmış müebbet” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, doğrudan kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da Bahtiyar’ın “iştirak halinde öldürme” suçundan sorumlu tutulmasını istedi.
Bahtiyar ve avukatları mütalaaya katılmayarak müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Narin’in ailesi avukatları ise reddi hakim talebinde bulundu, ancak mahkeme bu talebin yargılamanın uzamasına yol açacağı gerekçesiyle reddetti.
Mahkeme, Bahtiyar’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 16 Nisan’a erteledi. Güran ailesi ise duruşma boyunca soruşturmanın eksik yürütüldüğünü, keşif yapılması gerektiğini ve gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını talep etti.