Muhtarlar su kaçakçılarına savaş açtı

Hakkari kent merkezinde su sıkıntısı yaşanırken, kentin bir çok noktasında kaçak su hatları tespit edildi.15 mahalle muhtarı ve Belediye başkan vekili ile birlikte kaçak suyla mücadele için harekete geçti.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ- Hakkari'de son bir aydır kentin içme suyunun karşılandığı Karadağ ve Berçelan su isale hattındaki sorun nedeniyle kentte ciddi bir su sıkıntısı yaşanırken, bir çok mahallede vatandaşların su şebekesinden çektikleri hatlar ortaya çıktı.

Bazı vatandaşların menfezlerin altından kaçak hatlar döşeyerek bahçelerini suladıkları ihbarı üzerine harekete geçen Hakkari Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız 15 mahallenin muhtarı ile birlikte kaçak su hatlarının peşine düştü.

Gazi ve Yeni mahallede menfezlerin altından kaçak yollarla bahçelerini sulama amaçlı çekilen su hatlarını tespit eden Yıldız ve beraberindeki muhtarlar, kaçak olarak döşenen boruları çıkartıp hatları iptal ettiler.

Kaçak hatlar ile ilgili açıklama yapan Hakkari Belediyesi eş başkanvekili Fatma Yıldız, sadece iki bölgede yaklaşık 20 kaçak hat tespit ettiklerini kent genelinde çok sayıda kaçak hat olduğunu söyledi.

Yıldız, şuan devam eden ve bir ay içinde faaliyete geçmesi beklenen şehir suyu projesi ile birlikte kentin su sorunun kökten çözüleceğini belirterek “Proje hayata geçtiği anda kaçak su sorunumuz olmayacak. Bütün kaçak hatlar otomatik olarakdevre dışı kalacak” dedi.

15 mahalle muhtarı adına açıklama yapan Medrese Mahallesi Muhtarı A. Cabbar Aydın ise mahalle muhtarları olarak kentteki su sorununu çözmek amacıyla Hakkari Belediyesi ile birlikte bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Hakkari'de aylardır su sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Aydın,  bir çok noktada menfezlerin altında kaçak su hatlarının döşendiğini bu suyun bahçe sulamasında kullanıldığını söyledi.

Aydın şunları söyledi: “Daha önce belediyemizi suçlardık, ama kendi gözümüzle gördük. Belediyenin bir suçu yok. Belediye kaçak su kullanımının önüne geçemiyor. Bundan böyle biz muhtarlarda belediyemize destek vereceğiz. Bu kaçak su hatları ile mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. En kısa zamanda kentimize suyu ulaştıracağız"

Dağgöl Mahalle Muhtarı İvdi Taşkın ise, halkın talebi üzerine belediye başkanı ile birlikte kaçak suyla mücadele için çalışma başlattıklarını ifade ederek, bu çalışmaların neticesinde bir çok noktada kaçak su hattı tespit edildiğini belirtti. 

Tespit ettiklerin kaçak su hatlarıyla yonca, sebze bahçeleri ve tarlaların sulandığına dikkat çeken Taşkın, “Bu durum kabul edilemez. Kaçak su hatlarının birçoğunu tahrip ettik. Bundan sonra kaçak su hattı çeken kim olursa olsun gerekli işlemlerde belediyemizce uygulanacaktır" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri