MHP'nin olağanüstü kurultayı iptal

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulunu iptal etti.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi MHP olağanüstü kurultayı için yaklaşık 1 yıldır beklenen kararını bugün verdi. Mahkeme, MHP’nin 19 Haziran 2016’da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi. Muhaliflerin aleyhine verilen karar sonrası, yeni bir parti için harekete geçileceği belirtiliyor.

MHP’li muhaliflerin 19 Haziran 2016’da yaptığı olağanüstü tüzük kurultayında, MHP tüzüğü değiştirilmiş ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmıştı. Bu gelişme sonucu genel başkanlık seçiminin de yapılacağı bir kurultayın önü açılmıştı. Delegelerin yaklaşık üçte ikisinin mevcut yönetime karşı muhaliflere destek vermesi sonucu, kurultay mahkemeye taşınmıştı.

Muhaliflerin 19 Haziran 2016’da yaptıkları kurultaya karşı, genel merkeze yakın isimlerden Üst Kurul delegesi, eski milletvekili Cemal Enginyurt dava açmıştı.

Davada genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ lehine karar çıkması durumunda yeniden olağanüstü kurultay hazırlığı gündeme gelebilecekti.

AKŞENER: 10 DAKİKALIK KARAR İÇİN 1 YIL BEKLENDİ

Mahkemenin kararına Akşener ve Oğan’dan tepki geldi. Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri